0212 909 44 22
Para Birimi Seçimi

Sıkça Sorulan Sorular

SIKÇA SORULAN SORULAR

Derin dondurucu temizliğinde nelere dikkat edilmelidir?

Piyasada satılan temizlik malzemelerini, çizici deterjanları, asit, tuzruhu ve alkol gibi kimyasal maddeleri kesinlikle kullanmayınız ve cihazın içini yıkamayınız. Temizlik için Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyini tercih ediniz. Uğur Derin Dondurucu temizleyici spreyinizin olmadığı acil durumlar için cam sil veya sıvı sabun kullanabilirsiniz.

Derin dondurucunun iç kısımda lekeler oluşuyor, bunu gidermek için ne yapmalıyım?

Derin dondurucularınızı; tatil veya uzun süre kullanımda olmadığı durumlarda içerisini boşaltıp mutlaka kuru bir bez ile kurulayınız ve derin dondurucunuzun kapağını açık bırakınız. Kapalı olduğu durumlarda içerisinde nem oluşacağı için leke v.b. oluşumlara sebep olabilir.

Derin dondurucunun içindeki kokuyu nasıl giderebilirim?

Derin dondurucunuzu belirli aralıklarla, kullanma kılavuzundaki talimatlara uyarak temizlerseniz koku oluşumunu engellemiş olursunuz. Ayrıca Uğur Derin Dondurucu Temizleyicisi kullanarak kötü kokuya neden olan bakteri, mantar ve küf oluşumunu engellemiş olursunuz.

Derin dondurucunun iç kısmı neden karlanma yapıyor ve gidermek için ne yapmalıyım?

Kapak contasının sağlamlığını kontrol ediniz. Uzun süredir cihaz temizlenmedi ise oluşan buzlanmadan ötürü cihazın iç kısmına nem akışı olacak ve daha fazla karlanmaya sebep olacaktır. Eğer kapak contası zamanla sertleşti ise sıcak su ve bir bez yardımıyla yumuşatabilirsiniz. Sert contanın her zaman karlanmaya sebep olacağını unutmayınız.

Derin dondurucu neden vakumlama yapmıyor?

Blok kapağın tam olarak kapandığına emin olunuz. Derin dondurucunun çerçeve kısmında oluşabilecek buzlanma kapağın kapanmasına engel olabilir. Bunun için ürünün fişini çekiniz ve cihazın içini boşaltarak temizliği yapıp tekrar kapağın kontrolünü yapınız. İç ve dış tahliye tapasını takınız, kapağın vakum yapmama sıkıntısının yok olduğunu göreceksiniz.

Bunların dışında, eğer conta delindi ise garanti harici olarak kapağın değişmesi gerekmektedir

Derin dondurucunun dış kısmı neden terleme yapıyor?

Özellikle sahil kesimlerinde bulunan bölgelerdeki mevsim geçişlerinde havada bulunan nem seviyesi %65’ten fazla olduğu durumlarda ya da derin dondurucunun kullanıldığı alanlarda soba, ısıtıcı, kalorifer, vs. olması durumunda derin dondurucular terleme yapabilir ve bu durum geçicidir. Cihazınızın çalıştığı yer konusunda dış kısımda terleme ile karşı karşıya geldiyseniz yukarıda belirtmiş olduğumuz durumları değerlendiriniz.

Derin dondurucunun blok kapağı açılmıyor, ne yapmalıyım?

Derin dondurucunun kapağını açamıyor iseniz ucu sivri olmayan bir eşya (örneğin kaşığın sap kısmı) ile contaya zarar vermeden dolap içerisine hava girişi sağlayarak kapağın açılmasını sağlayabilirsiniz. Bundan sonra böyle bir sorun yaşamamak için; iç tahliye tapasını söküp, dış tahliye tapasını da tapanın üzerindeki delik yarıya gelecek şekilde takılmasını sağlayarak kapağın açılmama sıkıntısını giderebilirsiniz

Ürünleri nasıl satın alabilirim?

Sitemizden ya da 0212 553 72 72 numaralı telefon numarasından da sipariş verebilirsiniz

Aldığım ürünün teslimi bana nasıl yapılır?

Firmamızın belirlediği bazı ürünlerde uygulanan mevcut nakliye+montaj sistemi sayesinde aldığınız ürünü, yetkili servislerimiz size teslim edecek ve montajını yapacaklardır. Diğer tüm ürünlerimiz için montaj sistemi yetkili servislerimiz tarafından sağlanmaktadır.

Ürünleri satın alırken yaşadığım problemler ile ilgili kiminle irtibata geçeceğim?

Müşteri Hizmetleri merkezimizi 444 84 87 numaralı tüketici hattından arayarak müşteri temsilcilerimizle irtibata geçebilirsiniz.

Uğur Derin Dondurucuyu neden tercih etmeliyim?

Mevsimsel ürünleri her mevsimde ilk günkü tazeliğiyle, koku, tat veya besin değerinde herhangi bir değişme olmadan sağlıkla tüketebilmek, uzun süre saklayıp, pratik bir şekilde kullanabilmek için tercih etmelisiniz.

Aldığım derin dondurucuyu evimin neresinde konumlandırmalıyım?

Derin dondurucunuzu güneşle direk temas etmeyecek ve eğer mutfaktaysa ocağa yakın olmayan bir yerde konumlandırabilirsiniz.

Şişe soğutucu neden sesli çalışıyor?

Cihazın dengede olduğunu kontrol ediniz. Buna rağmen sesli çalışıyorsa 444 84 87 numaralı tüketici hattımızı arayabilirsiniz.

Şişe soğutucu lambaları yanmıyor, ne yapmalıyım?

Cihaza enerji gelip gelmediğini kontrol ediniz. Buna rağmen lambalar yanmıyorsa 444 84 87 numaralı tüketici hattımızı arayabilirsiniz.

Şişe soğutucu arka taraftaki ürünleri donduruyor, ön taraftakileri sıcak bırakıyor. Bunun sebebi nedir ve ne yapmalıyım?

Şişe soğutucu içerisine konulmuş olan ürünlerin sirkülasyonu kesmemesine dikkat ediniz. Eğer yüklemeye dikkat edilmeyecek olur ise; evaparatöre yakın olan kısımdaki ürünlerin donduğunu ve kapı kısmına yakın olan ürünlerin ise olması gerekenden daha sıcak olduğunu göreceksiniz. Ürün raf yerleştirmesine mutlaka dikkat ediniz.

Şişe soğutucu ürünleri soğutmuyor, bunun sebebi nedir?

Ürünün iç kısmında bulunan manuel termostatın konumu 3-4 konumunda olduğuna dikkat ediniz. Buna rağmen soğutmuyorsa 444 84 87 numaralı tüketici hattımızı arayabilirsiniz.

Şişe soğutucu iç cam kısmında neden terleme oluşuyor?

Bu tarz durumlar, özellikle sahil kesimlerinde bulunan bölgelerdeki mevsim geçişlerinde havada bulunan nem seviyesi %65’ten fazla olduğu zamanlarda meydana gelmektedir ve bu durum geçicidir.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.